Next Article in Journal
Managing Healthcare Service Ecosystems: Abstracting a Sustainability-Based View from Hospitalization at Home (HaH) Practices
Next Article in Special Issue
A Microeconomic Methodology to Evaluate Energy Efficiency by Consumption Behaviors and Strategies to Improve Energy Efficiency
Previous Article in Journal
Modeling the Factors Influencing the Activity Spaces of Bikeshare around Metro Stations: A Spatial Regression Model
Previous Article in Special Issue
Using Location Quotients to Determine Public–Natural Space Spatial Patterns: A Zurich Model
Open AccessArticle

Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions

1
School of Architecture, Southeast University, 2 Sipailou, Nanjing 210018, China
2
Tus-Design Group Co., Ltd., 9 Xinghai Street, Suzhou Industrial Park, Suzhou 215028, China
3
Building Technology and Urban Systems Division, Lawrence Berkeley National Laboratory, 1 Cyclotron Road, Berkeley, CA 94720, USA
*
Authors to whom correspondence should be addressed.
Sustainability 2018, 10(11), 3950; https://doi.org/10.3390/su10113950
Received: 10 October 2018 / Revised: 15 October 2018 / Accepted: 29 October 2018 / Published: 30 October 2018
(This article belongs to the Collection Sustainable Built Environment)
A courtyard is a traditional and popular construction feature found in China’s urban buildings. This case study evaluates the performance of the traditional courtyard design of the Jiangnan Museum, located in Jiangsu Province. In the evaluation, the spatial layout of courtyards is adjusted, the aspect ratio is changed, and an ecological buffer space is created. To model and evaluate the performance of the courtyard design, this study applied the Computational fluid dynamics (CFD) software, Parabolic Hyperbolic Or Elliptic Numerical Integration Code Series (PHOENICS), for wind environment simulation, and the EnergyPlus-based software, DesignBuilder, for energy simulation. Results show that a good combination of courtyard layout and aspect ratio can improve the use of natural ventilation by increasing free cooling during hot summers and reducing cold wind in winters. The results also show that ecological buffer areas of a courtyard can reduce cooling loads in summer by approximately 19.6% and heating loads in winter by approximately 22.3%. The study provides insights into the optimal design of a courtyard to maximize its benefit in regulating the microclimate during both winter and summer. View Full-Text
Keywords: courtyard design; ecological effect; layout; aspect ratio; ecological buffer area courtyard design; ecological effect; layout; aspect ratio; ecological buffer area
Show Figures

Figure 1

MDPI and ACS Style

Xu, X.; Luo, F.; Wang, W.; Hong, T.; Fu, X. Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions. Sustainability 2018, 10, 3950. https://doi.org/10.3390/su10113950

AMA Style

Xu X, Luo F, Wang W, Hong T, Fu X. Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions. Sustainability. 2018; 10(11):3950. https://doi.org/10.3390/su10113950

Chicago/Turabian Style

Xu, Xiaodong; Luo, Fenlan; Wang, Wei; Hong, Tianzhen; Fu, Xiuzhang. 2018. "Performance-Based Evaluation of Courtyard Design in China’s Cold-Winter Hot-Summer Climate Regions" Sustainability 10, no. 11: 3950. https://doi.org/10.3390/su10113950

Find Other Styles
Note that from the first issue of 2016, MDPI journals use article numbers instead of page numbers. See further details here.

Article Access Map by Country/Region

1
Search more from Scilit
 
Search
Back to TopTop